Speedyjef
Fietsen met Okra O.L.V. Olen
 

http://www.speedyjef.be

Okra:

  • Open Kristelijke Respectvolle en Actieve beweging.
  • Activiteiten: fietsen, wandelen, petanquen, sport en spel, turnen, kubben, bowling, toneel, vorming, uitstappen...

O.L.V. Olen – De Mijnwerker Vorst-Laakdal

 

 

Bron: OKRA O.L.V. Olen
Vertrekpunt: Kerk O.L.V. Olen, 2250 Olen
Afstand: 42 km,  niet bewegwijzerd
Traject: Je verlaat het dorp langs een rustige wijk om dan langs verkeersluwe banen door de velden naar Geel-stelen te fietsen. Verkeerslichten helpen je de zeer drukke Antwerpseweg veilig over te steken. In Stelen pik je het Albertkanaal op om in Winkelomheide het kanaal over te steken.
Onmiddellijk na de brug fiets je over een gescheiden fietspad in de schaduw van prachtige loofbomen. Links blinkt het kanaal en rechts zie je dennenbossen. In de afzink van de brug over de E 313 trek je rechts door een laag gelegen gebied en balanceer je op de grens van Groot en Klein Vorst. Verpozen en iets drinken kan je in het volkscafé “De Mijnwerker”
Je vertoeft nu op het keerpunt van de rit en via de dorpskern van Groot Vorst rijdt je richting Eindhout. Hier moet je op de rijbaan fietsen. Gelukkig is de weg niet druk bereden. Je komt nu in een gebied waar veel sierbomen en –struiken gekweekt worden.
Eens Oosterlo voorbij trek door een kleinschalig landbouwgebied . Weilanden en maisvelden wisselen mekaar af. Rustige wegen brengen je door de deelgemeenten Tongerlo en Oevel terug naar O.L.V. Olen.