Speedyjef
Fietsen met Okra O.L.V. Olen
 

http://www.speedyjef.be

Okra:

  • Open Kristelijke Respectvolle en Actieve beweging.
  • Activiteiten: fietsen, wandelen, petanquen, sport en spel, turnen, kubben, bowling, toneel, vorming, uitstappen...

O.L.V. Olen – Den Tip Vorselaar

 

 

Bron: Okra O.L.V. Olen
Vertrekpunt: kerk O.L.V. Olen
Afstand: 28 km, niet bewegwijzerd
Traject: Je verlaat het centrum langs de bloemenwijk en neemt de hoofdbaan naar rechts. Je passeert de voetbalterreinen van K.A.C. Olen, gelegen op de gronden van Umicore Olen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Umicore
Je trekt over het kanaal Herentals – Bocholt en onder de spoorlijn Antwerpen – Neerpelt door naar de ring van Herentals. Je volgt de ring rechts en aan een sigaarvormig rondpunt ga je rechtdoor  richting Poederlee-Lille. Je kruist opnieuw de spoorlijn en even verder volg je de pijlen naar het Bloso-centrum Herentals Netepark met openlucht ijsbaan..
http://www.bloso.be/Centra/Herentals/
Vlakbij vind je het Recreatiepark Netepark en Hidrodoe (interactiefwaterDoecentrum)
http://www.herentals.be/recreatiepark-netepark  en  http://www.hidrodoe.be
Tussen de prachtige bossen gaat het in licht-dalende lijn naar de Aa-vallei. In het centrum van Vorselaar kan je van een verfrissing genieten. Let ook op de gedenkplaat van Mie Broos aan de kerk.  http://www.vorselaar.be/over-de-gemeente/bezienswaardigheden/mie-broos 
Je trekt over de markt en rijdt naar het kapelleke  van het gehucht “het Heiken”. Je volgt de weg rechts tot aan de Kleine Nete en je rijdt pal op een hoge omheining. Je draait links af. Je rijdt nu langs de vroegere Engelse basis, nu het 29ste Bataljon Logistiek van het Belgisch leger.
Voor de geïnteresseerden , je kan ook even rechtsaf gaan tot aan de ruïne van de Priorij van O.L.V. Den Troon. http://www.flickr.com/photos/erfgoed/521318267/  om later  op je stappen terug te keren en de normale weg te vervolgen.
Je volgt nu nog even de oude spoorwegbedding van Herentals naar de Britse basis om dan rechtsaf te buigen naar het Alberkanaal. Je rijdt aan het water links en na een korte klim bereik je de sluizen van Olen.