Speedyjef
Fietsen in België
 

http://www.speedyjef.be

Familie Vandoninck 2008

 

Bron: Familie Vandoninck Geel
Vertrekpunt: Parking ‘t Meulezicht, Watermolen 10, 2470 Retie tel.: 014 / 37 18 18
Afstand: 58 km, knooppunten KN, ri KN 92 – 91 – 40 – 41 – 66 – 67 – 17 – 92 – 15 – 14 – 16 – 12 – 11 – 19 – 18 – 22 – 77 – 72 – 12 – 43 – 42 – 42 – 92 ri 93.  
Traject: Aanvankelijk rijden we langs de rand van Retie in noordelijke richting, het landschap wisselt af tussen dennenbossen en landbouwgebieden om dan, iets boven Retie, over te gaan in een zuiver landbouwgebied, voornamelijk melkvee.
Net voor  de E34 in Arendonk trekken we rond een laaggelegen bosgebied alvorens aan de overkant van de snelweg langs een industriegebied te rijden. Links doemt de manège “Lone Star Stables” op, tijd voor een verfrissing.
We balanceren een tijdje op de Belgisch-Nederlandse grens met links van ons de “Reuselse Moeren”, een hoogveengebied,om dan resoluut voor Nederland te kiezen. We fietsen nu door de “Peelse Heide”, steken de E34 terug over om verder door  bos en hei naar Weebosch te rijden. Net voor het dorp draaien we rechts terug richting grens, die we weer een tijdje volgen, bossen worden nu en dan afgewisseld door weilanden en maisvelden. Plots daagt rechts de “Steenoven Country Club”, een golfterrein, op en voorbode van Postel, misschien tijd voor een bezoek aan de abdij?
Een prachtig fietspad brengt ons langs het “Familiestrand” tot aan het kanaal Schoten-Dessel. We volgen dit even in oostelijke richting om dan de fietsbrug te nemen en zo aan de overkant van het kanaal te komen. Een bar slechte kasseiweg leidt ons naar de taverne “Vijverzicht” recht tegen over het “Campinastrand”, een frisse pint wacht!
Het laatste stuk is een aaneenschakeling van boerderijen en verspreide woningbouw, even onderbroken door het gehucht Werbroek, dennenbossen verschijnen in de verte en voor we het weten bereiken we ons vertrekpunt “De Watermolen” van Retie.