Speedyjef
Fietsen in België
 

http://www.speedyjef.be

Familie Vandoninck 2009-06-02

 

Bron: Familie Vandoninck Geel
Vertrekpunt: Parking Taverne “Den Thijs”,Gebeunt 1, 2440Geel tel.: 014 / 85 01 18
Afstand: 50 km, niet bewegwijzerd.   
Traject: Je vertrekt richting Sas 9 om even later door een ruilverkaveling met grote boerderijen en uitgestrekte landerijen te fietsen. Net voor lichtaart klim je over de Kempense landduinen om vervolgens naar de Hoge Rielen, een vroeger militair domein, nu een kamp- en verblijfplaats voor jeugdgroepen, te rijden. Je fietst linksom het domein en een idyllisch paadje brengt je naar de Lage Rielen en even verder op Groot Rees. Van nu af trek je weer door een ruilverkaveling langs het natuurpark “ De Tikkebroeken”, een waar vogelparadijs.
Je passeert ook aan de vroegere Abdij van Corsendonk (gaater  een belletje rinkelen?), nu een hotel en congrescentrum. Het onooglijk gehucht Kinschot is de toegang tot Schoonbroek, een parochie van Retie waar het verenigingsleven nog hoogtij viert. Nu fiets je door open velden naar “De Linde”, een gekend vakantiecentrum. Eens het centrum verlaten trek je al snel tussen de dennenbossen naar de Watermolen van Retie en even verder het “Prinsenpark”, “de” groene long van de streek voor wandelaars en joggers. Je pikt daar een kronkelend fietspaadje op dat je naar uitgestrekte landerijen brengt. Ter hoogte van de Watermolen van Kasterlee maak je een ommetje langs de Kabouterkensberg, gekend om zijn begeleide wandelingen voor kinderen en en de aanwezigheid van roomijskarretjes.
Eens terug aan de watermolen trek je over een kaarsrecht fietspad tussen dennenbossen richting Ten Aart. Je doorkruist het Aarts grondgebied en je krijgt een mooi overzicht van deze Geelse parochie. Het Kempisch kanaal brengt je terug naar je vertrekpunt.