Speedyjef
Fietsen met de Duinen
 

http://www.speedyjef.be

ORGANISATIE + INFO: Reizen De Duinen (A 1097), Aarschotseweg 28, 2200 Herentals

tel: +32 (0)14 - 21 21 12

Betalingen: BE84 4132 0056 7159

Kelheim - Wörth An der Donau

 

Bron: Reizen De Duinen, Aarschotseweg 28, 2200 Herentals +32 (0)14 / 21 21 12
Vertrekpunt: Gasthof – Hotel Weisses Lamm,Ludwigstrasse 12, D-93309 Kelheim, Duitsland   www.weisses-lamm-kelheim.de
Afstand: 66 km, grotendeels bewegwijzerd: Fünf Flüsse , Tour de Baroque en Donauradweg.
Traject:  Terugkeren naar de ALTMUHLTOR, de moderne brug over en rechtsaf langs de TOUR DE BAROQUE – ALTMUHLRADWEG en weldra ook de DONAURADWEG naar KELHEIMWINZER, richting SAAL – BAD ABBACH en REGENSBURG.
Even voorbij KELHEIMWINZER moeten we over de grote brug naar de rechterkant van de DONAU. We fietsen door het dorpje UNTERSAAL en volgen de bewegwijzering langs de spoorweg richting BAD ABBACH.
Voorbij BAD ABBACH altijd de bordjes volgen, je kan steeds asfalt kiezen. Je passeert de kleine dorpjes Oberndorf en Matting.
Na de autostrade is er nog een stuk grindweg door het park tot in het centrum van REGENSBURG ( steeds langs de Donau ).
Je passeert – nog steeds langs de Donau – het oude centrum met de imposante
St. Peters Dom. De oude Steinerne Brucke is de oudste brug over de Donau die nog functioneel is. We vervolgen de DONAURADWEG over de volgende brug, de EISERNE BRUCKE en zijn weldra terug rustig aan het fietsen door de kleine voorsteden van Regensburg. De bewegwijzering is hier voorbeeldig. Circa 10 km voorbij Regensburg fietsen we langs DONAUSTAUF met opnieuw een beroemd en opmerkelijk gebouw van koning Ludwig : het WALHALLA. Een tempel hoog boven de Donau ter ere van de Germaanse goden en het Germaanse volk.
We vervolgen onze tocht langs de DONAU door kleine dorpen zoals Demling – Bach – Frenkofen en KIEFENHOLZ ( net na de autostrade ).
In de meeste dorpen is er een café met terras. In Kiefenholz draaien we aan de kerk linksaf en vervolgen weldra op een vrij liggend fietspad circa 5 km rechtdoor in de richting van SCHLOSS WORTH dat reeds van zeer ver zichtbaar is. Op de hoogte van SCHLOSS WORTH draaien we linksaf (er is een bordje) en fietsen we naar het drukke stadje.