Speedyjef
Fietsen met de Duinen
 

http://www.speedyjef.be

ORGANISATIE + INFO: Reizen De Duinen (A 1097), Aarschotseweg 28, 2200 Herentals

tel: +32 (0)14 - 21 21 12

Betalingen: BE84 4132 0056 7159

Wörth An der Donau – Osterhofen

 

 

Bron: Reizen De Duinen, Aarschotseweg 28, 2200 Herentals +32 (0)14 / 21 21 12
Vertrekpunt: Gasthof Butz, Kirchplatz 3, D-93086 Wörth An der Donau, Duitsland   www.butz-woerth.de
Afstand: 76 km, grotendeels bewegwijzerd: Donauradweg.
Traject:  Terugkeren naar de DONAURADWEG (de afslag WORTH) en verder fietsen in de oostelijke richting. We fietsen nu richting BOGEN – STRAUBING.
Na een 10-tal km kunnen we best enkele km zeer slechte grindweg vermijden door in PONDORF net voor de kerk linksaf te draaien naar OBERZEITLDORN. In dit dorpje rechtsaf richting SPORTPLATZ (niet volledig naar de SPORTPLATZ fietsen) maar hier rechtdoor fietsen tot aan de kapel van WEIHER en aan de kapel rechtsaf. We belanden na circa 1 km terug op de DONAURADWEG.
We volgen verder de bewegwijzering naar het oosten door kleine dorpen zoals PITTRICH en KOSSNACH. In het kleine dorpje SOSSAU staat één van de mooiste kerken van BAYERN … een bezoekje meer dan waard. Ook kardinaal Ratzinger, de huidige paus was ooit een bezoeker.
Net voor het dorpje SOSSAU heb je de keuze : de fietsweg langs BOGEN of een omweg langs de stad STRAUBING. We kiezen voor de rechtstreekse weg naar BOGEN … dus niet langs STRAUBING.
Na circa 27 km is er een prachtig terras voorzien in het kleine dorpje REIBERSDORF.
(Ook in SOSSAU is er aan de kerk een mooi terras).
Na REIBERSDORF volgt 6 km verder het verouderde stadje BOGEN. De kerk van BOGEN BERG is reeds van ver zichtbaar. Na Bogen volgt er gedurende een circa 5 km een eerder ongezellige fietsweg. Weldra wordt het echter gezellig en rustig fietsen op weg naar het DONAUdorpje MARIAPOSCHING. We fietsen verder steeds langs de linkerkant van de DONAU in de richting van de grotere stad DEGGENDORF.
Het is hier enkele km even drukker in de omgeving van de stad, de bewegwijzering is uitstekend en we volgen verder de DONAURADWEG richting PASSAU.
In NIEDERALTEICH is er een oude abdij. Zo’n 10 km voorbij DEGGENDORF, in NIEDERALTEICH dus, moet je met de veerboot ook over de DONAU.
We fietsen aan de overkant verder oostwaarts door de kleine dorpen THUNDORF – AICHA – HAARDORF – MULHAM. In MULHAM verlaten we de DONAURADWEG en fietsen op het fietspad langs de Hauptstrasse naar OSTERHOFEN.

VERBLIJF :    HOTEL BAYERISCHE LOWE – VORSTADT 10 – D-90461 OSTERHOFEN
                        www.hotel-metzgerei-bayr-loewe.de