Speedyjef
Fietsen in Belgiƫ
 

http://www.speedyjef.be

Halen - Schulens meer

 

Bron: Fietsroutenetwerk Limburg www.toerismelimburg.be

Vertrekpunt: Kerk, Markt, 3545 Halen

Afstand: 34 km, knooppunten. We verlaten de Markt langs de Generaal de Wittestraat vervolgens de Diestersteenweg en we nemen de eerste straat links, Fonteinstraat, zo belanden we aan KN 352 – 351 – 350 - 357 – 315 – 318 – 312 – 313 – 314 – 353 – 352.

Traject: We zijn snel uit de dorpskern en langs lichtglooiende wegeltjes belanden we aan de drukke Staatsbaan (Diest – Hasselt), we steken behoedzaam over en rijden links richting Diest onder de viaduct van de E 314. Onmiddellijk na de oprit van de snelweg nemen we rechts een smal paadje. De wereld verandert: laagliggende weilanden en waterpartijen schuiven voorbij, opeens zien we in de verte enkele kastelen verschijnen, even later rijden door het land van de paarden, rij- en springpaarden en alle soorten pony’s, ieder huisje heeft wel een paardje.

De dorpskernen zijn zo klein dat je voorbij bent vooraleer je het beseft. Rustbanken in overvloed maar drankgelegenheden zijn er niet te bespeuren, Verfrissende dranken meenemen a.u.b. of van de route afwijken en op zoek gaan. Succes!

De eerste drankgelegenheid “’t Vloot” vind je aan het Schulens meer http://www.schulens-meer.be/ , het grootste binnenwater in Vlaanderen waar je kan zeilen, surfen en vissen. Nog een klein ommetje langs weilanden en fruitvelden en je bent terug aan knooppunt 352.