Speedyjef
Fietsen in België
 

http://www.speedyjef.be

Horstroute

 

 

Bron: Toerisme Vlaams Brabant,  www.toerisme.vlaamsbrabant.be
Vertrekpunt: Kasteel van Horst, Horststraat 28, 3220 St. Pieters-Rode - Holsbeek
Afstand: 33 km, bewegwijzerd, witte zeskantborden met rode tekst, verbindingsstuk Procinciaaldomijn Kessel-Lo – Station Leuven is weggelaten.
Traject: We verlaten de parking en rijden rechts naar Sint Pieters-Rode. Langs landelijke wegen bereiken we Nieuwrode waar de Panoramastraat op ons ligt te wachten. Eeen pittige helling richting het Roth. Even voor de top gaan we links om langs een holle weg lichtjes verder te klimmen en dan af  te dalen naar het Hellegat. Vanaf hier rijden een ganse tijd langs de A2 in westelijke richting. Hoge begroeide bermen beschermen ons tegen de overlast van de snelweg.
We steken de A2 over om een bezoekje te brengen aan Wezemaal. Hier kan je prachtige oude gebouwen bekijken zoals de St-Martinuskerk en het gemeentehuis. Terug de A2 over en we belanden in een zeer laag gelegen gebied met uitsluitend weide- en hooilanden. We passeren Holsbeek en volgen verder de vallei van de Winge. In Kessel-Lo rijden we dwars door het Provinciaaal Domein met speeltuinen, ploeterbad, roeivijvers en sportterreinen en een taverne, ideaal om even te verpozen.
Zodra we het domein verlaten, fietsen we naar de Abdij van Vlierbeek. Eens deze achter de rug wacht om een stuk vals plat vooraleer we de Boskantstraat infietsen. Deze onoverzichtelijke en zeer pittige helling brengt ons naar de heuvelkam. Langzaam dalen we af naar de rand van Linden waar de Kortrijkstraat ons terug recht op de pedalen dwingt. In drie trapjes bereiken we de Speelberg. Een tijdje genieten we van het wijdse gezicht over de Wingevallei met haar wijngaarden om dan via een onverharde holle weg snel naar lagere oorden af te dalen. Zachtglooiende wegen brengen ons door een open landschap terug aan ons vertrekpunt. Tijd voor een versnapering in de taverne (dinsdag sluitingsdag).