Speedyjef
Fietsen in België
 

http://www.speedyjef.be

J(os) B(oons) Grenzenroute

 

 

Bron: VVV Laakdal, 014 – 25 97 05,  http://www.vvvlaakal.be
Vertrekpunt: Parking Hof van Eden, Kanaalweg 6, 2430 Eindhout-Laakdal
Afstand: 36 km, bewegwijzerd met 6-kantige witte bordjes met blauwe rand en tekst “JB Grenzenroute”.
Traject: Je fietst langs het Albertkanaal en industriezone Lanvoort met o.a. Nike naar het gehucht Verboekt met het Kasteel van Meerlaar. Je trekt nu langs de zuidgrens van de gemeente en  passeert de kerkhoven van Meerlaar, de sportvelden van de Vloed in Klein Vorst en net niet de dorpskern van Groot Vorst.
Je rijdt even op Tessenderlo’s grondgebied ter hoogte van Schrikhoek om na het oversteken van twee drukke banen richting Veerle Heide te trekken. Na een korte doorkruising van het gehucht  en een passage langs het voormalig kleuterschooltje beland je op een verkeersvrij baantje. Het brengt je langs de rand van het natuurreservaat De Werft naar de zuid-westelijke uithoek van de gemeente nl. de grens met Scherpenheuvel-Zichem.
Vanaf nu trek je noordwaarts door landbouwgebied naar de Kinderboerderij en even verder naar het voormalige gemeentehuis van Varendonk. Je steekt de drukke baan Geel-Diest over om langs Blaardonk naar de Sint-Bavokapel op de Trichelhoek te fietsen.
Eens de Trichelhoek voorbij kom je al spoedig aan het Recreatiepark Netevallei. Nog even fiets je langs de noordrand van Eindhout en je bereikt je vertrekpunt.