Speedyjef
Fietsen met Okra O.L.V. Olen
 

http://www.speedyjef.be

Okra:

  • Open Kristelijke Respectvolle en Actieve beweging.
  • Activiteiten: fietsen, wandelen, petanquen, sport en spel, turnen, kubben, bowling, toneel, vorming, uitstappen...

O.L.V. Olen – Molenstee Lichtaart

 

 

Bron: OKRA O.L.V. Olen
Vertrekpunt: Kerk O.L.V. Olen, 2250 Olen
Afstand: 27 km,  niet bewegwijzerd
Traject: Met de kerk in de rug ga je rechts tot aan het pleintje met het standbeeld ’t Boerke. Wederom rechts richting de wijk Dellekens. Je komt nu in een dunner bevolkt gebied en fietst voornamelijk langs weiden en een enkel maïsveld.

Je trekt langs de spoorweg naar de Langstraat en verder naar de Larumbrugweg en het kanaal Herentals – Bocholt. Over het kanaal rijd je een poosje door de velden om even later terug richting kanaal af te buigen. Je fietst nu naar de “Molen van ’t veld” en je dwarst de ruilverkaveling van de Zegge. Over de Kleine Nete zie je links “De Ark van Noë” (in de zomer druk bezocht door jonge gezinnen met hun kinderen).

Je volgt nu de betonweg naar rechts tussen de uitgestrekte weilanden. Een haakse weg naar links voert je naar de Kempense heuvelrug (gelegen tussen Herentals en Kasterlee). Je fietst rechts langs de dorpskern richting Tielen en ter hoogte van de “Hoge Rielen” (een verblijfsdomein voor jeugdbewegingen) kan je een terrasje doen.

De terugweg verloopt grotendeels langs dezelfde weg. Alleen de doortocht van de verkaveling van de Zegge wijkt af en op het einde wordt er nog een ommetje gemaakt langs het gehucht Gerhagen.