Speedyjef
Fietsen in België
 

http://www.speedyjef.be

Noord – Zuid Maaseik

 

 

Bron: Fietsroutenetwerk Limburg  www.toerismelimburg.be
Vertrekpunt: Kluisstraat, Maaseik
Afstand: 33 km, knooppunten
Traject: ri 25 – 25 – 27 – 45 – 43 – 44 – 48 – 49 – 46 – 19 – 13 – 24 – ri 25
Al snel rijdt je door Aldeneik, een klein en vooral rustig dorpje. Voor dat je het beseft ligt het reeds achter je. Wijdse velden brengen je in een grote bocht omheen Maaseik naar Wurfeld met zijn prachtig kasteel, tevens hotel-restaurant.
De bebouwing wordt dunner en aldra fiets je over een oude spoorwegbedding tussen naaldbomen en houtwallen richting de Zuid-Willemsvaart. De betonverwerkende industrie palmt het overgrote deel van de oevers in.
In Dilsen-Stokkem verlaat je het kanaal. Het wordt iets drukker maar niet voor lang. Eens de dorpskern voorbij trek je richting Maas. Je rijdt langs een steengroeve en een voetgangersveer brengt je over de Maas naar Nederland. Boven op de dijk fiets je langs Grevenbicht en Papenhoven. Opletten of je fietst dwars door de living van de aanpalende dijkhuizen. In Illikhoven vind je een ijs- en eetsalon met een prachtig terras. Grazende kudden schapen en geiten (let op de blauwe perceelnummering) begeleiden je tot aan de brug over de Maas In Maaseik.
Maaseik is een stad van levensgenieters. Je merkt het als je over het marktplein rijdt. Alles in teken van de horeca. Eens verzadigd ben je zo op je vertrekpunt.