Speedyjef
Fietsen in België
 

http://www.speedyjef.be

Oostelijk Bree

 

 

Bron: Fietsroutenetwerk Limburg, www.toerismelimburg.be
Vertrekpunt: Parking De Kieper Brouwerijcafé, Keyartstraat 2, 3960 Tongerlo (Bree)
Afstand: 40 km, knooppunten KN 12 – 13 – 28 – 19 – 18 – 17 – 16 – 89(NL) – 87(NL) – 09 – ri Haexhof (hotel – restaurant – terras) en dan steeds in zuid-westelijke richting naar KN 11 – 12.     
Traject: De Zuid-Willemsvaart brengt je naar een autovrije weg dwars door laaggelegen loofbossen. De talrijke vogels kwetteren dat het een lust is. De bossen verdwijnen stilaan en gaan over in weilanden, kort bij de Nederlandse grens. Eens de grens bereikt buig je af langs rustige wegen naar Molenbeersel waar je wel een terrasje kan doen.
De streek wordt terug vochtiger en je fietst langs het Grootbroek en tussen het Stamproyerbroek en de Stamproyse Heide. Je balanceert nu op de Belgisch – Nederlandse grens. Eens terug in België valt de rust je op. Het lijkt wel het einde van de wereld, zo dun staan de huizen gezaaid. Het wekt dan ook geen verwondering dat hier een gedeelte van de Seizoensrally gereden word. Alleen toeschouwers vormen een gevaar voor de piloten.
Aan KN 09 kies je noch voor KN 07 noch voor KN 10, maar volg je de wegwijzer naar het Haexhof, een oude vierkantshoeve, omgebouwd tot een rustig familiepension. Na het Haexhof blijf je constant de Kuilenstraat volgen tot aan ’t Hasseltkiezel ( grote baan Bree – Kinrooi). Je steekt de grote baan over en via de Hulsbosstraat belandt terug aan de Zuid-Willemsvaart, die je links volgt tot aan je vertrekpunt.