Speedyjef
Fietsen met Okra O.L.V. Olen
 

http://www.speedyjef.be

Okra:

  • Open Kristelijke Respectvolle en Actieve beweging.
  • Activiteiten: fietsen, wandelen, petanquen, sport en spel, turnen, kubben, bowling, toneel, vorming, uitstappen...

O.L.V. Olen – Sporthal Herenthout.

 

 

Bron: OKRA O.L.V. Olen
Vertrekpunt: Kerk O.L.V. Olen, 2250 Olen
Afstand: 31 km, niet bewegwijzerd
Traject: Eens de dorpskern verlaten beland je in het gehucht Gerheeze. Je fietst door een kleinschalig landbouwgebied. Echte boerderijen zie je niet meer, met wat geluk zie je aan je linkerkant struisvogels lopen. Via een lommerijke weg  rijdt je door een dichtbegroeide streek met enkele restanten van vroegere oorlogsbunkers, nu een onderkomen voor vleermuizen.
Je trekt over het sluizencomplex en duikt dan rechts naar beneden om een 2-tal km het Albertkanaal te volgen. Langs de rand van de woonwijk St-Jan kom je op een nieuw fietspad richting oude spoorlijn Herentals – Aarschot om dan door Rossem te fietsen. Hier wordt nog intens aan veeteelt gedaan. Je maakt nog een ommetje over de heuvelrug “De Bergen” alvorens aan de sporthal van Herenthout te komen. Tijd voor een verpozing.
De terugweg loopt verder door landelijk gebied met vnl. weilanden en maïsvelden. Na +/- 6 km pik je een prachtig fietspad op. Je rijdt dwars door dennenbossen naar Teunenberg, een vroeger Engels militair domein, nu een pleisterplaats voor Olense verenigingen. Even langs de rand van Oevel richting Albertkanaal om dan langs een afgescheiden fietspad langs de grote weg terug naar de O.L.Vrouwekerk, je vertrekpunt, te rijden.