Speedyjef
Fietsen in België
 

http://www.speedyjef.be

Tussen Aarschot en Heist-op-den-Berg

 

 

Bron: Fietsnooppuntennetwerk Hageland
Vertrekpunt: Parking kerk Ramsel, Ramselsesteenweg
Afstand: 38 km Knooppunten (KN): ri 12 – 95 – 09 – 10 – 92 – 11 – 61 – 55 – ri 60 - picnickplaats -  terug ri 55 – 75 – 96 – 71 – 59 – 12 -> kerk
Traject: Je rijdt een stukje over de vroegere spoorlijn Aarschot – Herentals, afgezoomd met houtkanten. Via een dun bevolkt gebied trek je zuidelijk rechts langs Aarschot. Je passeert een bedevaartsoord aan de rand van de Meethovense bossen. Die liggen op een landduin met zure en voedselarme zandgronden. Je vindt er voornamelijk grove den, eik en berk, omgeven door kleine weilanden, bevolkt met konijnen.
Je volgt een stukje ring en daarna de slingerende Demer. Zo kom je in Betekom, je zoekt je weg  langs de restanten van een vroegere graanmolen, opgetrokken in de ijzerzandsteen van de streek.
Je trekt nu al een tijdje terug in noordelijke richting. De kleinschalige landbouwgronden worden vochtiger. In de buurt van Begijnendijk trek je door een vijvergebied; Je vindt ook een prachtige picnickplaats. Nadien blijf je langs landerijen rijden, kortstondig onderbroken door een woonkern en sporadisch afgewisseld door een zeldzaam bos.
Na Zonderschot begint de ronde van Booischot. Eens die voltooid kom je via Houtvenne terug in de buurt van Ramsel. Zodra je links grote visvijvers ziet liggen vind je rechts de parking van “Vissen Voor Ontspanning” kortweg VVO. Op het terras, aan de boord van de prachtige visvijver, is het aangenaam vertoeven met een drankje en een gezellige keuvel met de uitbater.
Nog een goede 5 minuten en je bent terug aan je vertrekpunt.