Speedyjef
Fietsen in België
 

http://www.speedyjef.be

Westmalle Bierroute

 

 

Bron: Toerisme Provincie Antwerpen, Antwerpse Kempen   www.antwerpsekempen.be
Vertrekpunt: Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487, 2390 Westmalle www.trappisten.be
Afstand: 50 km, vanaf de parking volg je de borden van de aanlooproute en dan knooppunten KN 62 – 63  – 93 – 47 – 45 – 42 – 44 – 99 – 48 – 49 – 50 – 51 – 61 – 55 – 92 – 93 – 89 – 90 – 63 – 62 – aanlooproute omgekeerd.
Traject: Nergens in Vlaanderen vind je zo’n concentratie van religieuze oorden als in de Antwerpse Kempen. De erfenis van paters en begijnen bestaat niet alleen uit fraaie gebouwen en prachtige landschappen. Ze verwennen je ook graag met allerlei streekprodukten: knapperig brood,pittige  kaas en hemelse bieren.
De route loopt door 3 gemeenten met elk prachtige blijkvangers. Malle met de Trappistenabdij,-brouwerij en -Café. Brecht met het beschermd landschap: de Brechtse Heide en de Trappistinnenabdij .Deze vrouwen kiezen voor een leven en hebben een warm hart.In een klein abdijwinkerltje kan je artisanale produkten kopen. Zoersel daarentegen kan prat gaan op het Zoerselbos.
Na een tweede passage aan de trappistenabdij lokt het Café je naar een boterham met kaas en een trappistje of een trippeltje.