Speedyjef
Fietsen met Okra O.L.V. Olen
 

http://www.speedyjef.be

Okra:

  • Open Kristelijke Respectvolle en Actieve beweging.
  • Activiteiten: fietsen, wandelen, petanquen, sport en spel, turnen, kubben, bowling, toneel, vorming, uitstappen...

O.L.V. Olen – Jachthaven Geel-Ten Aard

 

 

Bron: OKRA O.L.V. Olen
Vertrekpunt: Kerk O.L.V. Olen, 2250 Olen
Afstand: 28 km,  niet bewegwijzerd.
Traject: Rustige en goed bereidbare wegen brengen je rust in een landelijke omgeving, ver verwijderd van drukke banen en wooncentra.
Je passeert o.a. de site van K.H.K., een vrij gesubsidieerd instituut voor hoger onderwijs met talrijke studierichtingen en aanvullend volwassenen onderwijs.
Aan de jachthaven in Geel-Ten Aard vind je verpozing op een aangenaam terras met uitzicht op de aangemeerde jachten. Via de sluisdeur van Sas 8 kom je aan de overkant van het kanaal Herentals – Bocholt.
Op de terugweg rijdt je langs de “Molen van ’t Veld. Teveel buren en te weinig wind brachten het voortbestaan van de houten standaardmolen van Elsum in gevaar. Dankzij de goede zorgen van De Vrienden van de Geelse Molens, de familie Goossens en molenaar Victor Bakelants, en na een opgemerkte verhuisoperatie, kreeg de molen een tweede leven langs de Zeggendijk op Geel-Ten Aard, vlakbij natuurreservaat de Zegge en het Bakkerijmuseum. Daar draait en maalt de molen als weleer. In de educatieve ruimte 'Onder de Molen' is het jaar rond een expo te bewonderen met het legaat van Flor Jansen, de laatste Geelse molenbouwer. Tijdens de maanden april tot en met september elke zon- en feestdag in de namiddag gratis te bezoeken. De gids van dienst is zelf molenaar.

In de Mosselgoren vindt je nog een authentieke Bailybrug. Vlak na de brug trek je langs het jeugdheem “Zonnedauw”, 5 hectare bos en speelplein ligt op uw groep te wachten om bespeeld te worden. Drie gebouwen met elk een verschillende slaapcapaciteit staan te popelen om door uw kinderen beslapen te worden. Het Paviljoen biedt slaapgelegenheid aan 150 kapoenen, het Kasteel aan 70 spruiten en de blokhut aan 26 kastaars. Jeugdheem Zonnedauw ontleent zijn naam aan de zeldzame bloem die er ooit is teruggevonden. Nu groeit de bloem er niet meer. Wel loopt het er elke zomer nog voor dag en dauw vol met lachende zonnetjes.