Speedyjef
Wandelen
 

http://www.speedyjef.be

Manderfeld – Herresbach

 

 

 

Bron: Hotel-Traiteur  - Restaurant Eifelerhof, 4760 Manderfeld 37, België Tel.: +32 (0)80 54 88 35 E-mail: info@eifelerhof.be , http://www.eifelerhof.be

Vertrekpunt: Hotel Eifelerhof, Manderfeld 37

Afstand: 9.8 km, bewegwijzering: geen

Traject: We verlaten de parking en lopen richting Auw. Langzaam dalen we af richting grens. Een wijds zicht opent zich. Links en rechts weilanden en een enkele akker, in de verte dennebossen. Recht voor ons boerderijen en enkele huizen: Na +/- 1 km overschrijden we de grens en belanden we in Duitsland. De huizen komen dichterbij, we naderen Verschneid. Links zien we een steen aan een touwtje hangen. Ontdek de wijsheden en gezegden, toegeschreven aan de steen.
We wandelen nu richting Our, een kleine waterloop en enige Belgische rivier die uitmondt in de Rein . Even na de brug slaan we rechtsaf en lopen we een 700 m door het dal op +/- 100 m van de Our tot de weg terug omhoog loopt. We trekken richting Wischeid. Het brede uitzicht over de zachte glooiingen brengt je echt tot rust.
Bij het binnenkomen van het dorp gaan we direct rechts en dalen we terug af richting Our en België. We lopen zelfs 500 m pal op de grens en zien recht voor ons aan de gezichtseinder een eerste huis van Herresbach . Links verschijnen bossen en kiezelgroeven. Je ziet ook een zeer steil pad en vraagt je af “Hoe kom je daar boven?” Het blijkt een parcours te zijn dat gebruikt wordt voor Mountain Climbing voor Motoren, niemand is ooit bovengeraakt. We zijn nu in Andler, grondgebied Schonberg. Aan de grote baan lopen we een 300 m naar rechts om dan linksaf te gaan richting Herresbach.
In plaats van de hoofdweg te volgen kiezen we schuin links voor een smalle betonweg. Gestadig loopt het omhoog, het huis van de verre einder komt dichterbij. Links van ons dichte bossen, rechts glooiende weiden. Eens boven heb je links een “kleine zittribune”, die je de gelegenheid geeft om in alle rust je wandeling nog eens te overschouwen. Er rest ons nu nog een 500 m lichtjes bergaf richting kerk. Tegenover de kerk  vind je “On Knoll”, een gezellig café waar je goed kan eten en rustig genieten van een drankje, met een prachtige zaal, uitermate geschikt voor het ontvangen van groepen. Openingsdagen: zaterdag en zondag of op afspraak tel +32 (0)80 54 81 14..
Degenen die te voet terug willen naar Manderfeld kunnen gebruik maken van de gps-route Herresbach – Manderfeld. op http://www.speedyjef.be   , afstand 8 km, verassingen niet uitgesloten..