Speedyjef
Wandelen met Okra O.L.V. Olen
 

http://www.speedyjef.be

Okra:

  • Open Kristelijke Respectvolle en Actieve beweging.
  • Activiteiten: fietsen, wandelen, petanquen, sport en spel, kubben, bowling, toneel, vorming, uitstappen...

Merenwandeling 5,5 km

 

 

 

Bron: Okra O.L.V. Olen
Vertrekpunt: Parking terreinen S.K. Hezewijk (voorheen FC Buul), Missestraat, 2250 Olen
Afstand: 5,7 km, niet bewegwijzerd
Traject: Je verlaat de parking, evenlinks en dan rechts de zandweg Boskant volgen.
Het landschap is zeer afwisselend. Kleine weiden, een enkel huis en kleine bospartijtjes passeren de revue. Je steekt de asfaltweg over en je daalt af naar de kanaaldijk. Net na de brug over het kanaal klim je terug op de talud van het Albertkanaal. Links zie je de achterkant van een industriezone en rechts vang je regelmatig een beeld van het kanaal. Bij veel zon lijkt het wel een glinsterend lint. Na +/- 700 m trek je links door het industrieterrein. Je kruist een drukke baan (Geel-Punt – Herentals). Je bevindt je nu in de Haperstraat. Even toch want in de eerste bocht verlaat je de baan en ga je links door een klein dennenbosje tot aan een karspoor.
Je ziet nu recht voor je de achterkant van de kapel van Meren (toegewijd aan Sint Willibrordus, beschermd monument en sinds kort gebruikt voor huwelijken.
Je kan echter niet rechtstreeks naar de kapel. Je moet nog een wijde bocht naar rechts nemen en dan links de betonweg volgen tot aan het toegangspaadje naar de Kapel. Let op de bomenpartij rond de kapel. Na het bezoek aan de kapel volg je de betonbaan verder en aan het eerst volgend kapelletje in ’t midden van de baan ga je links af, de Veldstraat in. Net voor je terug de drukke baan (Geelseweg) bereikt, sla je rechtsaf een bospaadje in. Je loopt nu door de groene long van de buurt . je verlaat het bos langs een klein paadje en je steekt nu voor de 2de keer de drukke Geelseweg over. Je volgt de kromming van de Puntstraat. Nog even langs de Geelseweg en dan links af door de Missestraat naar je vertrekpunt.

Veel wandelplezier
Okra O.L.V. Olen