Speedyjef
Wandelen
 

http://www.speedyjef.be

Rurberg-Urfttalsperre-Einrur-Rurberg

Bron: Landesvermessungsamt Nordrhein-Westfalen tel: 0049 / (0)228 - 846 46 46

E-mail: shop@lverma.nrw.de Wanderkarte NRW Nr. 50

De kaarten zijn tevens te koop in de plaatselijke Toeristische infokantoren.

Vertrekpunt: Touristik-Info Rurberg, kruispunt Seeuferstrasse – Ginsterley D-52152 Simmerath-Rurberg

Afstand: 16,5 km, hoofdzakelijk vlak met enkele pittige hellingen en moeilijke afdalingen. Is eventueel met mountainbike te doen mits afstappen op de moelijke plaatsen.

Traject: We lopen over de weg tussen de waterpartijen, aan T-sprong linksaf, de brug over en volgen het meer met de hoogste waterstand. Eerst is het +/- 3,5 km vlak, dan +/- 700 m geleidelijk omhoog, om na 4,2 km de afdammingsmuur van het Urfttal te bereiken. Links ligt de Urftsee; rechts in de diepte zien we de Obersee

Hier staan infoborden over de bouw en functie van de dam. Een cafetaria biedt tussen 10.00 en 17.00 soelaas voor een natje en een droogje. We lopen over de dam en volgen rechts door een poortje in de afsluitingdraad een smal dalend pad. We zijn nu op de vroegere oefenterreinen van het Belgisch leger in Vogelsang. We eerbiedigen strikt de aangebrachte verbodstekens, overwinnen 2 hellingen en na 7 km bereiken we Einrur. Hier vinden we hotels, restaurants en eethuisjes, voor ieders beurs, keuze te over.

We verlaten Einrur richting grote baan, steken rechts de brug over, direct na de brug verlaten we de baan en volgen we weer de oever van de Obersee. Na 2 hellingen en +/- 4 km bereiken we terug onze startplaats.